Stretch & Folds

In veel recepten zie je de term: stretch & folds. Wat betekent dit nu eigenlijk? De naam zegt het al: we rekken het deeg uit (stretch) en vouwen het dubbel (folds). Door de stretch & folds krijgt het deeg een mooie, stevige structuur. Het resultaat? Een heerlijk, luchtig en goed gerezen brood!

Instructie

1. Maak je handen licht vochtig. Dit voorkomt dat het deeg aan je handen blijft plakken.

2. Pak het deeg aan één kant vast en trek het voorzichtig omhoog. Pas op dat het deeg niet scheurt. Vouw het vervolgens over de rest van het deeg. Draai de kom een kwartslag.

3. Herhaal stap 2 totdat het deeg stevig en compact is. Dit is meestal wanneer je één of twee keer rond bent en alle kanten één of twee keer hebt gehad.

De Stretch & Folds zorgen voor...

Elasticiteit in het deeg door de ontwikkeling van gluten.

Een stevig deeg die zijn vorm behoud en goed te vormen is.

Een luchtig en goed gerezen brood.

info@zuurdesemzusjes.nl