Ga terug

Zuurdesem tortilla’s

Benodigdheden: weegschaal, mengkom, deegroller, koekenpan
Porties 12 tortilla's

Ingrediënten

  • 80 g water
  • 140 g actieve starter of discard
  • 60 g olijfolie
  • 220 g bloem
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar. Dek af en laat 15-30 min. rusten.
  • Kneed het tot een stevig deeg.
  • Dek het deeg af en laat rusten voor minimaal 30 min.
  • Verdeel het deeg in balletjes van ca. 4 cm doorsnee.
  • Bestrooi je werkplek met wat bloem en rol met een deegroller de balletjes uit tot een flinterdun, rond deeg.
  • Verwarm een koekenpan (zonder boter of olie) en bak de tortilla’s 1 minuut per kant, of tot er grote bubbels verschijnen. Doe dit op middel-hoog vuur.