Alles over zuurdesem

Zuurdesem tortilla's

Zuurdesem tortilla’s

Benodigdheden: weegschaal, mengkom, deegroller, koekenpan
Porties 12 tortilla's

Ingrediënten

  • 80 g water
  • 140 g actieve starter of discard
  • 60 g olijfolie
  • 220 g bloem
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar. Dek af en laat 15-30 min. rusten.
  • Kneed het tot een stevig deeg.
  • Dek het deeg af en laat rusten voor minimaal 30 min.
  • Verdeel het deeg in balletjes van ca. 4 cm doorsnee.
  • Bestrooi je werkplek met wat bloem en rol met een deegroller de balletjes uit tot een flinterdun, rond deeg.
  • Verwarm een koekenpan (zonder boter of olie) en bak de tortilla’s 1 minuut per kant, of tot er grote bubbels verschijnen. Doe dit op middel-hoog vuur.

Zo kneedt je het deeg voor de tortilla's

Veelgestelde vragen

Hoe bewaar ik de tortilla’s?

 Bewaar de gebakken tortilla’s tot 5 dagen in de koelkast, of vries ze in om later te gebruiken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een grote diepvrieszak. Doe bakpapier tussen de tortilla’s om te voorkomen dat ze niet aan elkaar vast gaan vriezen.

 Hoe langer en krachtiger je het deeg kneedt, hoe elastischer het wordt. Kneedt het deeg de volgende keer dus iets langer. Oefening baart kunst!

info@zuurdesemzusjes.nl