Knapperige Zuurdesem Crackers
Benodigdheden: weegschaal, deegroller, mengkom, bakpapier, pizzasnijder of scherp mes, oven
- 100 g discard
- 50 g bloem
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 1 tl oregano
- 1 handje sesam zaadjes (optioneel)
Zet de oven aan op 150 °C.
Meng alle ingrediënten met de hand goed door elkaar.
Bestrooi een stuk bakpapier met wat bloem en druk het deeg hierop uit.
Bestrooi het deeg met wat bloem en rol met een deegroller verder uit tot een flinterdun deeg.
Bestrijk het deeg met olijfolie.
Bestrooi met wat extra zout, oregano en eventueel sesamzaadjes.
Leg een tweede stuk bakpapier er bovenop en rol er lichtjes overheen om de kruiden goed in het deeg te drukken. Haal de bovenste laag bakpapier weer weg.
Schuif het deeg op het bakpapier voorzichtig op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven, snijd met een pizzasnijder of scherp mes het deeg in gelijke stukken.
Bak de stukken nog eens 30 minuten in de oven, of iets langer totdat ze goudbruin en knapperig zijn.