Alles over zuurdesem

Zuurdesem crackers

Knapperige Zuurdesem Crackers

Benodigdheden: weegschaal, deegroller, mengkom, bakpapier, pizzasnijder of scherp mes, oven

Ingrediënten

  • 100 g discard
  • 50 g bloem
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1 handje sesam zaadjes (optioneel)

Instructies

  • Zet de oven aan op 150 °C.
  • Meng alle ingrediënten met de hand goed door elkaar.
  • Bestrooi een stuk bakpapier met wat bloem en druk het deeg hierop uit.
  • Bestrooi het deeg met wat bloem en rol met een deegroller verder uit tot een flinterdun deeg.
  • Bestrijk het deeg met olijfolie.
  • Bestrooi met wat extra zout, oregano en eventueel sesamzaadjes.
  • Leg een tweede stuk bakpapier er bovenop en rol er lichtjes overheen om de kruiden goed in het deeg te drukken. Haal de bovenste laag bakpapier weer weg.
  • Schuif het deeg op het bakpapier voorzichtig op een bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
  • Haal de bakplaat uit de oven, snijd met een pizzasnijder of scherp mes het deeg in gelijke stukken.
  • Bak de stukken nog eens 30 minuten in de oven, of iets langer totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Veelgestelde vragen

info@zuurdesemzusjes.nl